Blog cactus.png

Wat als je comfortzone niet zo comfortabel is. Wat moet je dan daarbuiten zoeken? Magie ...NOPE!

Esther Roest

Is een Zelfvertrouwen Expert die werkt met de PMA Methode

 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraagtechniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt naar meer zelfvertrouwen!

Gegarandeerd zonder terugval

Blog lezers:

Esther Roest | Zelfvertrouwen Expert

21 januari 2021 | PMA Methode Specialist

Toen ik onzeker was had ik altijd zo'n hekel aan die quote; 'The magic happens outside your comfort zone.' Of deze, die vond ik echt tenenkrommend! 

"The comfort zone is a beautiful place, but nothing ever grows there"

Nou wat dacht je van zelfvertrouwen!! Er moest daar zeker wat groeien, zelfs een boel! Daarbij wist ik echt niet wat ik daarbuiten te zoeken had. Magie? Laat die tovenaar maar met zijn toverstokje mij magisch vullen met bakken zelfvertrouwen. Dan konden we verder praten over wat daarbuiten allemaal te vinden was!

Esther Blog foto.png

Voel jij je onzeker en wil je daar wat aan doen?

In mijn zoektocht naar meer zelfvertrouwen kwam ik aanraking met de PMA Methode. Deze krachtige methode haalt echt de spijker uit de band, waardoor je niet steeds maar bandjes moet blijven plakken. Je kunt echt gaan rijden ... uuh leven! Ook zo benieuwd? Vele mensen gingen je voor en hebben tot op de dag van vandaag veel profijt van de PMA Methode.

Mensen die bulkte van zelfvertrouwen

Die hadden 'HET' om de magie te vinden buiten hun comfortzone. Niet zo'n angsthaasje als ik. Zeker in het begin van mijn innerlijke reis naar meer zelfvertrouwen voelde mijn comfortzone niet comfortabel aan. Als ik aan comfortzone denk, denk ik altijd aan een comfortabel huis van alle gemakken voorzien. Lampen die aanfloepen als je in je handen klapt. De afwasmachine die een intelligent ecologisch programma draait en een oven die zelfreinigend is.

Dus dat ...

Mijn huis had dat absoluut niet. Ik was zelfs met de ongemakken gaan leren leven. Die deur die klemt, gaf ik een rot sjor. De kastdeur die helemaal niet openging, liet ik maar dicht en het kraken van die trede wist ik te omzeilen. Ondanks dat ik voor de zoveelste keer mijn teen tegen het los liggende laminaat stootte, dealde ik ermee. Net of ik in mijn lot was berust.

Voel je het?

En dan kwam ik regelmatig die quote tegen, om de magie te vinden buiten mijn comfortzone, want tja in die comfortzone groeit er toch niets.

Die kwam altijd binnen. Ik probeerde me staande te houden in die comfortzone. Dat was al een heel ding! Begrijp me niet verkeerd; super mooi als je bulkt van het zelfvertrouwen en dat je buiten magische dingen vindt. Maar als het van binnen niet magisch is, hoe kun je dan in vredes naam verwachten dat je magie buiten jezelf vindt?

Mijn vriendin Natascha zei een rake opmerking! Eentje waar ik wel wat aan had! De deur naar geluk gaat naar binnen open.

De deur naar meer zelfvertrouwen gaat naar binnen open!

Zoveel mensen zoeken geluk, zelfvertrouwen of vul zelf maar in buiten zichzelf. Maar het start allemaal bij jezelf en dan bedoel ik niet alleen de zwarte kat recht in de ogen aankijken of in het geval van mijn huis; het laminaat recht leggen. Dat kastje repareren en die deur smeren.

Het betekent dwars door de shit en pijn heen. Shit dat verandert in mest. Vruchtbare mest om jouw zelfvertrouwen te laten groeien tot iets wat bij jou past. Wat ik altijd zeg; 'Binnen jouw bandbreedte, jouw mogelijkheden, maar wel gericht op persoonlijke groei.'

Gewoon jij!

Als gewoon jij meer innerlijke rust ervaart. Zelfvertrouwen hebt. Leeft in meer harmonie. Een betere gezondheid ervaart. Verbeterde en/of vernieuwde relaties krijgt. Nieuwe dienende overtuigingen hebt en misschien ook nog eens je verborgen capaciteiten ontdekt en activeert ... dan ben jij toch een gelukkig mens?

Het benauwd me wel eens als je over die programma's leest of hoort die je bergen met goud en super veel successen beloven door je mindset/ je belemmerende overtuigingen te veranderen in die, die jou een geldmagneet maakt. Ze vergeten allemaal één ding.

Dat de echte mindset change in de kern van je probleem ligt. In het ontstaan van je blokkade. Ergens ben je gestagneerd en ben je gaan dealen met de consequenties.

Je hebt je leven ingericht om 'enge' situaties te vermijden. Bepaalde gesprekken vermijd je. Die sollicitatie doe je niet; er zijn zoveel betere. En zeg nou zelf? Is jouw wereldje daardoor ook steeds kleiner geworden? Voelt je comfortzone ook oncomfortabel? Stagneert het je?

Ik noem die stagnaties ook wel zelfvertrouwen blokkades.

Een soort dam die maar hoger en groter groeit. In het begin bood het je veiligheid. Dat deed het bij mij ook, maar toen het steeds groter en groter groeide begon het mijn leven te beheersen.

Ja zeggen, terwijl je diep van binnen nee voelt.

Die vacature wegklikken. Je woorden inslikken. Een brok in je keel krijgen omdat het je zo frustreert. Die leuke man/ vrouw niet durven aanspreken. Want die stoute schoenen passen je niet.

Zelfvertrouwen blokkades komen in vele vormen voor. Één ding weet ik zeker; ze groeien tot het je leven beheerst.

The magic happens inside your comfort zone ...

En als je die stabiele basis in jezelf hebt gevonden. Van jezelf houdt. Jezelf accepteert komt de magie daarbuiten vanzelf op je af om het met beiden handen aan te grijpen.

I LOVE IT, DO YOU? 

Ben je geïnspireerd door mijn blog of weet je iemand die hier wat aan heeft? Deel mijn blog dan met liefde, zodat jouw persoon ook kan werken aan het afbreken van zijn of haar zelfvertrouwen blokkades.

Hef jouw zelfvertrouwen blokkades op met de PMA Methode 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraag techniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt!

Gegarandeerd zonder terugval

Zelfvertrouwen Weggever.png

Ben je klaar voor een bewuste verandering?

Ben jij ook zo vreselijk klaar met dat gebrek aan zelfvertrouwen? 

Ik help je zelfverzekerd aan meer zelfvertrouwen. Het fundament voor een gelukkig leven in harmonie.

Dit geldt ook voor jou ... Ik heb daar 100% vertrouwen in!

Daarom heb ik voor jou een GRATIS training 'In 3 stappen weg met die zelfvertrouwen blokkades' gemaakt. Zodat je vandaag nog aan de slag kan.