Blog cactus.png

Als je ook moeite hebt om je verleden achter je te laten

Esther Roest

Is een Zelfvertrouwen Expert die werkt met de PMA Methode

 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraagtechniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt naar meer zelfvertrouwen!

Gegarandeerd zonder terugval

Blog lezers:

Esther Roest | Zelfvertrouwen Expert

1 november 2020 | PMA Methode Specialist

Dat verleden hé! We hebben er allemaal één (en soms best last van). Het was ooit voor mij de basis van mijn NU. En dan met name dat ik niet nog een keer mijn vingers wilde branden aan datzelfde wat ik ooit had meegemaakt. Ik kon daar dan lange sessies over mijmeren en piekeren. Soms kon ik door een interne force gedreven het niet laten om 'datgene' op te zoeken wat mij toen had pijn had gedaan. Als een soort bevestiging! Een ex, een andere 'ghost from my past' of een bedrijfswebsite van een voormalige werkgever! Waarom deed ik mezelf dat aan? Het fleurde me niet op! Het zorgde zelfs voor een bevestiging op een reeds bestaande grote zelfvertrouwen blokkade! Wat is die interne force?

Esther Blog foto.png

Voel jij je onzeker en wil je daar wat aan doen?

In mijn zoektocht naar meer zelfvertrouwen kwam ik aanraking met de PMA Methode. Deze krachtige methode haalt echt de spijker uit de band, waardoor je niet steeds maar bandjes moet blijven plakken. Je kunt echt gaan rijden ... uuh leven! Ook zo benieuwd? Vele mensen gingen je voor en hebben tot op de dag van vandaag veel profijt van de PMA Methode.

Heel belangrijk is dat je weet dat iedereen een beschermmechanisme heeft. Ik noem dat je bodyguard. En eerlijk gezegd denk ik dan altijd even kort aan Kevin Costner. Weet je nog die film? De Bodyguard. Die man zette zijn leven op het spel om Whitney Houston te beschermen tegen droeftoeters die haar iets aan wilde doen.  

Nu kom ik wel direct tot de kern van wat dat beschermmechanisme - jouw bodyguard - voor je doet. Het beschermt/ leidt je weg van alles wat je mogelijk pijn zou kunnen doen. 

Opmerkzame trouwe lobbes

Maar eigenlijk zou het een vriendelijk 'wezen' in je brein moeten zijn; volledig met jou in harmonie. Ik probeer niet te schizofreen te klinken met dat 'wezen', maar je weet dat ik graag in metaforen praat en dat ik zo het makkelijkste kan duiden wat ik bedoel. 

Goed, dat wezen, jouw bodyguard, je beschermmechanisme dat je dus beschermt. Hartstikke fijn zo'n trouwe opmerkzame lobbes in je kop. Het zorgt ervoor dat je opmerkt dat je die kaars uit moet blazen voor je naar bed gaat. Het zorgt ervoor dat je toch maar even remt voor het drukke kruispunt en dat je niet reageert op een vreemd mailtje van de bank. 

En zo hoort het ook te zijn

Sinds de mensheid bestaat is deze bodyguard actief. Ook in de prehistorie toen de mannen zorgde voor het eten en daarvoor in het bos op aardvarkens en ander gespuis jaagde. Ook de tijd dat de vrouwen voor de kinderen zorgde en hen beschermde. Je moest toen als mens je mannetje staan; overal loerde gevaar van ongeleide projectielen en situaties. Het beschermmechanisme had een opscherp staande 'vecht & vluchtknop' en door ervaring hadden deze mensen een sixth sence om U tegen te zeggen. Alles om hun nakomelingen te beschermen. Ik denk dan ook dat dit één van de redenen was dat ze vroeger niet zo oud werden. Wat een stress!

Van het verleden naar jouw en mijn verleden

We nemen de tijdcapsule terug naar het nu, nou ja ... naar jouw verleden. Het verleden dat jou in het NU tegenhoudt om met zelfvertrouwen in het leven te staan. Zuiver weg, omdat het boordevol zit met niet zo'n leuk vergelijkingsmateriaal. De ongeleide projectielen en situaties die jij ooit bent tegengekomen. Ook staat jouw vecht & vluchtknop daardoor opscherp en heb je, een lijkt wel sixth sence ontwikkeld om niet meer in zo'n zelfde situatie te verzeilen. 

Die trouwe opmerkzame lobbes, remt je af en is bij jou absoluut ook geen Kevin Costner te noemen. Toen ik bij PMA voor het eerst hoorde over het beschermmechanisme - de bodyguard - dacht ik direct aan een Gremlin. Weet je nog, die op hol geslagen en op het eerste oog lief uitziende knuffelbeest? 

Door alles wat je mee hebt gemaakt. Door alles waarom jij een zelfvertrouwen blokkade hebt, maakt die Gremlin-achtige bodyguard gebruik van. En hoe meer bevestiging het krijgt die mogelijke pijnlijke situatie te kunnen mijden, hoe strakker hij de teugels aantrekt. Die pijn? Niet nog een keer!

Het lijkt wel of het constant bevestiging zoekt dat je dat maar niet meer moet doen. Want stel! Daarom druk je niet op het knopje zenden voor die ene sollicitatie. Ik bezocht dan bijvoorbeeld de website van een oude werkgever en ontdekte dat in dat verleden ik niet goed genoeg was. Welke garantie had ik dat het nu wel zou slagen? 

Zelfvertrouwen blokkades en angst liggen heel dichtbij elkaar. Zeker als de angst de overhand krijgt en je piekergedrag gaat vertonen. Het lijkt zo'n spiraal naar beneden, omdat je bodyguard je altijd zal wegleiden van de pijn. 

Die pijn die je vroeger in een bepaalde situatie hebt opgelopen

Het gekke is dat je niet altijd jouw zelfvertrouwen blokkade weet terug leiden naar dat moment. Het kan zelfs zoiets klein zijn dat als je het met de PMA Methode dat moment hebt ontdekt je niet begrijpt dat het daarvandaan komt. Maar snel zul je het bevrijdende gevoel van het opheffen van die zelfvertrouwen blokkade laten stromen. 

De knoop is eruit!

Ik merk bij mezelf en bij andere mensen dat het lijkt of er een knoop los is. Dat dat overvolle hoofd eindelijk kan stromen en ruimte ontstaat. Maar ook niet onbelangrijk is dat die interne force, waar ik mee begon kan ontspannen. Dat die Gremmlin-achtige bodyguard transformeert in die opmerkzame trouwe lobbes. 

Heb je meerdere zelfvertrouwen blokkades? 

Rome wasn't build in one day! Ook jouw zelfvertrouwen blokkades zullen niet uit één situatie voortkomen. Het is vaak een opstapeling van situaties waardoor je steeds vol op de rem gaat. Naarmate je vertrouwen krijgt in de PMA methode, zal jouw bodyguard sneller ontspannen. 

Ben je geïnspireerd door mijn blog of weet je iemand die hier wat aan heeft? Deel mijn blog dan met liefde, zodat jouw persoon ook kan werken aan het afbreken van zijn of haar zelfvertrouwen blokkades.

Hef jouw zelfvertrouwen blokkades op met de PMA Methode 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraag techniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt!

Gegarandeerd zonder terugval

Zelfvertrouwen Weggever.png

Ben je klaar voor een bewuste verandering?

Ben jij ook zo vreselijk klaar met dat gebrek aan zelfvertrouwen? 

Ik help je zelfverzekerd aan meer zelfvertrouwen. Het fundament voor een gelukkig leven in harmonie.

Dit geldt ook voor jou ... Ik heb daar 100% vertrouwen in!

Daarom heb ik voor jou een GRATIS training 'In 3 stappen weg met die zelfvertrouwen blokkades' gemaakt. Zodat je vandaag nog aan de slag kan.