Blog cactus.png

 Super metafoor 

Esther Roest

Is een Zelfvertrouwen Expert die werkt met de PMA Methode

 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraagtechniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt naar meer zelfvertrouwen!

Gegarandeerd zonder terugval

Blog lezers:

Esther Roest | Zelfvertrouwen Expert

1 november 2020 | PMA Methode Specialist

Ik ben gek op schrijven in metaforen*!. Ik houd sowieso van schrijven! Ik ben dan ook een ras storyteller. Heb er zelfs een te gekke training voor gevolgd bij Yvette van den Berg. Ik had het zelfs gewonnen! Daar kan ik dan zo blij mee zijn. Winnen is leuk! Maar voordat we nog meer 'van-de-hak-op-de-tak' gaan, ga ik van mijn hak naar de tak van mijn logo.

Je zal het vast en zeker niet ontgaan zijn dat mijn logo een boom is en de stam een hand. Ik neem je aan de hand mee naar het verhaal achter mijn logo! Een logo wat ik gebruik als metafoor*!

*! Een metafoor is beeldspraak gebaseerd op vergelijking, waarbij een woord in een niet-letterlijke betekenis wordt gebruikt 

Esther Blog foto.png

Voel jij je onzeker en wil je daar wat aan doen?

In mijn zoektocht naar meer zelfvertrouwen kwam ik aanraking met de PMA Methode. Deze krachtige methode haalt echt de spijker uit de band, waardoor je niet steeds maar bandjes moet blijven plakken. Je kunt echt gaan rijden ... uuh leven! Ook zo benieuwd? Vele mensen gingen je voor en hebben tot op de dag van vandaag veel profijt van de PMA Methode.

Ik schrijf en praat dus graag in metaforen. Ik kan op deze manier mijn verhaal heel makkelijk in een simpele omschrijving duiden, zonder met super moeilijke termen te praten. 

In makkelijke taal zodat iedereen het snapt!

Ik ben namelijk van mening dat ik niet jou omver hoef te blazen met vraagtekenwoorden, zoals de Neocortex, het Limbische brein en het eeuwen oude fossieltje; het reptielenbrein en al helemaal niet de Latijnse benamingen ;) 

Het bewustzijn en het onderbewustzijn is gewoon genoeg. Anders heb ik het idee dat ik een witte jas aan moet trekken, met zo'n stethoscoop om mijn nek geslagen.

Dan maar liever een sjaal!

Je hebt het inmiddels door dat ik chronisch van de 'hak-op-de-tak' vlieg. Dus nu van die tak, aan mijn boom, naar mijn logo, naar het verhaal wat ik zo graag wil vertellen!

Mijn logo

Naast dat ik de kleuren helemaal HiP vind, is het verhaal erachter nog mooier. Althans indrukwekkender!

Ik gebruik de boom altijd als de metafoor voor mijn leven en eigenlijk kun je dat gebruiken voor iedereen zijn of haar leven.

Voor in mijn voorbeeld maakt het niet uit hoe groot of klein die boom is gegroeid. Voor mij part dik of dun. Als je maar een groei doormaakt. Komt er eigenlijk bij kijken dat je jezelf niet moet vergelijken. Ik gaf dat nog als tip in mijn 'zelfvertrouwen tip blog'. Je moet jouw stappen zetten, binnen jouw mogelijkheden; met oog op groei!

Dat 'als je maar een groei doormaakt' is wat ik belangrijk vind in de vorige alinea.

Als ik mijn jeugd mag omschrijven in een boomsoort, is dat te vergelijken met een Japans Bonsai Boompje. Zo'n klein ding in een veel te klein pot. Soms met een glazenstolp er overheen. Door de Japanse grootmeesters werden de boompjes direct bij groei geknot, geknipt, ingebonden en gemanipuleerd. 

Zonder al te veel in detail te treden - want dat leidt af van het echte verhaal - kun je mijn jeugd zo ook omschrijven. Het komt er op neer dat een streng Christelijke opvoeding voor een onzeker meisje niet groeibevorderlijk is. Met een stolp eroverheen, zachtjes gezegd: adembenemend!

Al op jonge leeftijd (een jaar of 18) wist ik me toch los te worstelen uit dat enge wereldje van religie. Mijn verkering hielp me daar mee. Bevrijd, merkte ik al snel dat ik mijn ingebonden wortels wilde laten groeien en die geknipte takken wilde laten vieren en groeien.

Dat ging gepaard met veel pijn en verdriet!

Ik merkte al snel dat door al dat gemanipuleer, gesjor en gepush mijn roots niet stevig waren. Er was dus werk aan de winkel! 

Één ding kwam unaniem uit de bus: Je jeugd is alles bepalend en dan met name de eerste 7 jaar van je leven. Daar wordt o.a. het fundament van je zelfvertrouwen geslagen. Juist waar het bij mij mis is gegaan!

Aan de buitenkant vaak niet te zien. Net zoals in mijn logo; waarbij de wortels van de boom niet te zien zijn. Maar van binnen voel je dat gemis op een soms schreeuwende manier. 

Ik heb de frustratie gevoeld. Soms volledig op de rem! In goede dagen lukte het me de onzekerheid weg te duwen. Maar de terugslag was vaak angstig.

Ik kwam erachter, om een stevige zelfvertrouwen basis te creëren je dus stevig geaarde wortels nodig hebt. Niet van die kleine, die bij het minste of geringste herfststormpje jou doet omblazen. 

Die wortels zijn zelfs zo van essentieel belang, dat hoe groot je boom ook groeit, je dat fundament nodig hebt om te blijven staan. Zelfvertrouwen haalt kracht uit jouw fundament, de wortels van je bestaan. Als je door wat voor een situatie dan ook onzeker bent geworden, ligt de oplossing in de wortel van het ontstaan. In de deuken die je hebt opgelopen; jouw trauma. Jouw paniekmoment en zoals we het binnen de PMA Methode noemen; in de code ROOD! 


In mijn video die ik voor het PMA traject heb gemaakt, leg ik je op een gemakkelijke manier uit wat die code ROOD voor een schade heeft aangericht in je leven. Jij kunt deze video vandaag al luisteren; GRATIS!

De wortels zijn dus het belangrijkste voor de boom om te groeien. Door de wortels transporteert de boom water en zuurstof naar de stam en naar de takken. 

Met een gebrek aan zelfvertrouwen kun jij je wellicht wel voorstellen dat dit transport van de wortels door de stam naar het bladerendek niet echt stromend is. Het kan met moeite jouw leven echte glans geven.

En jij verdient die glans

Als je met de computer naar het plaatje hieronder kijkt kun je met je muis over mijn logo gaan. Jouw overtuigingen, zelfvertrouwen als mede je lichamelijke gesteldheid haal je uit de basis: jouw fundament, de wortels.

BOOM BLOG.png

3 cups

Blueberries

De code ROOD

BAD CLUSTERS

De code GROEN

CLUSTERS

Jouw mogelijkheden

BANDBREEDTE

Overtuigingen

GROEN OF ROOD

Zelfvertrouwen

GROEN OF ROOD

Lichamelijk

GEZOND OF ONGEZOND

Met de PMA Methode gaan we samen naar de wortel van jouw probleem en met de bijzonder effectieve vraagtechniek zul je één voor één de ingebonden wortels bevrijden. Zodat het Bonsai boompje kan uitgroeien tot JIJ!

Ik vind het altijd zo mooi om te zien hoe mensen beginnen te stralen als ze door de gemakkelijke vraagtechniek transformeren en hun innerlijke kracht groeit. Ze meer Harmonie ervaren. Hun relaties verbeteren en ongezonde klachten verdwijnen.

Een scheutje pocon

Je ziet in het voorbeeld van mijn logo ook CODE GROEN staan! Dat zijn de fijne momenten in je leven, die je kracht geven en je stimuleren. En met het opruimen van die nare CODE ROOD zal CODE GROEN het meer en meer gaan overnemen. Er ontstaat plaats voor groei van je zelfvertrouwen en je overtuigingen zullen je niet langer meer saboteren. Je lichamelijke gesteldheid zal zich optimaliseren en je zal in staat zijn om meer leuke herinneringen te verzamelen. Zie dat maar als de pocon voor je boom, voor jouw zelfvertrouwen!

Mijn logo is mijn GELUKSBOOM. En geluk deel ik heel graag met jou!

Ben je geïnspireerd door mijn blog of weet je iemand die hier wat aan heeft? Deel mijn blog dan met liefde, zodat jouw persoon ook kan werken aan het afbreken van zijn of haar zelfvertrouwen blokkades.

Je verleden bepaalt je bewustzijn

Zelfvertrouwen Weggever.png

Ben je klaar voor een bewuste verandering?

Ben jij ook zo vreselijk klaar met dat gebrek aan zelfvertrouwen? 

Ik help je zelfverzekerd aan meer zelfvertrouwen. Het fundament voor een gelukkig leven in harmonie.

Dit geldt ook voor jou ... Ik heb daar 100% vertrouwen in!

Daarom heb ik voor jou een GRATIS training 'In 3 stappen weg met die zelfvertrouwen blokkades' gemaakt. Zodat je vandaag nog aan de slag kan.