Blog cactus.png

Mijn zelfvertrouwen tips

Esther Roest

Is een Zelfvertrouwen Expert die werkt met de PMA Methode

 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraagtechniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt naar meer zelfvertrouwen!

Gegarandeerd zonder terugval

Blog lezers:

Esther Roest | Zelfvertrouwen Expert

1 november 2020 | PMA Methode Specialist

Eerlijk gezegd word ik altijd blij van die lijstjes. Lekker truttig, makkelijk te lezen en overzichtelijk. Jij zeker ook hé? Anders was je niet hier. Je wilt dus meer zelfvertrouwen! Wie wil dat nou niet? Ik zal je een geheim verklappen; we kunnen het allemaal krijgen en ik leg je uit hoe jij dat kan aanpakken ... namelijk voorbij het ontstaan van dat gebrek aan zelfvertrouwen te gaan. Huh? Precies wat ik zeg; daarachter waar het verrekte veel pijn doet. Dat is de start naar meer HARMONIE!

Esther Blog foto.png

Direct korte metten maken met die zelfvertrouwen blokkades?

In mijn zoektocht naar meer zelfvertrouwen kwam ik aanraking met de PMA Methode. Deze krachtige methode haalt echt de spijker uit de band, waardoor je niet steeds maar bandjes moet blijven plakken. Je kunt echt gaan rijden ... uuh leven! Ook zo benieuwd? Vele mensen gingen je voor en hebben tot op de dag van vandaag veel profijt van de PMA Methode.

Heb ze bijna allemaal gedaan of opgevolgd. De tips die ik vond op internet om meer zelfvertrouwen te krijgen. Op een goeie dag lukte het me (ook al schreeuwde het van binnen om het niet te doen) en op een wat mindere dag frustreerde het me en dacht ik dat ik nooit zelfvertrouwen zou krijgen. Één ding wist ik daarna zeker; zelfvertrouwen is de fundering waar je je leven opbouwt.

Alleen mijn fundering had dus wat fundamentele problemen!

Het was niet stevig gemaakt in mijn jeugd, de periode waarin het juist zo belangrijk is. Er was veel gebeurd; thuis, op school en later ook met mijn gezondheid. Het waren allemaal paniekmomenten die als van die houttorren in mijn fundering zich hadden genesteld. 

En zolang het daar blijft zitten en je niets doet aan die houttorren. Kun je tips krijgen, met een nee schreeuwend lijf ze opvolgen en hopen dat je gevoel het ergens oppakt. Niets zal echt werken. Ook toen ik een te gekke 'Succestraining' volgde. 'The Roadmap to success and Happiness' van Michael Pilarczyk. 

Leef je mooiste leven!

Damm ... wat wilde ik dat graag! En wat hij zei klopte allemaal stuk voor stuk. Het klopt nog steeds! Zijn woorden absorbeerde ik als een heerlijke koude rosé op een warme zomeravond. Zijn vragen kon ik allemaal met succes beantwoorden en toen hij op een 'Mastermind dag' in Hilversum een keer voor me stond en mij vroeg; 'Wat houdt je tegen?' Kon ik helemaal niets meer verzinnen. 

Mijn visioenbord had ik klaar met al mijn  wensen en dromen. Ik had met succes beschreven wat mijn doelen waren. Had mijn saboterende belemmerende overtuigingen omgeturnd en ze zelfs beschreven als ik geen flikker zou doen aan die nare overtuigingen. Ik voelde het in elke vezel van mijn lijf; ik zou een vervelend, zeurend en op het verleden wijzend vrouwtje worden. Verzuurd, ziek van alle klachten die zich maar bleven opstapelen. 

Ik had ook beschreven wie ik zou zijn als ik die excuus Truus de deur uit zou doen. Ophoepelen Truus! Ik voelde de adrenaline door mijn lijf gieren. Ik zou een geweldig, gezond, dankbaar, succesvol en lang leven leven volledig in harmonie. Precies ... Mijn mooiste leven. Michael Pilarczyk vroeg dus aan mij 'Wat houdt je tegen?' 

Ik kon echt niets verzinnen en toen hij van mij wegliep bekroop mij het gevoel, wat elke keer weer terugkwam. Het gevoel dat die spijker nog steeds niet uit de band was. Met zijn training had ik 'problemen' aangepakt, maar de echte 'problemen-problemen' - die uit trauma zijn ontstaan - waren te diep ingenesteld in mijn leven.

Houttorren

 

'The Roadmap' zette me gelukkig op koers. Ik kon met of ondanks dat gebrek aan zelfvertrouwen met mijn talent gaan werken bij een cosmeticamerk. Maar de barstjes in mijn gebrek begonnen al snel zichtbaar te worden. Als ik even teruggrijp op mijn metafoor 'houttoren', begon het idee mij te bekruipen dat die plaag extreme vormen aannam. Elke keer kwam ik weer terug bij mijn 'slechte' fundering. Net zoals voeten in te kleine schoenen. Zo loop je ook niet lekker.

Ik kreeg door alle shit die ik had meegemaakt de diagnose Post Traumatische StresSyndroom (PTSS). Het haalt de spijker niet weg, maar je voelt het wel extra. En hoe goed bedoelt de tips voor meer zelfvertrouwen ook zijn. Wat een prettige training 'The Roadmap' ook was, mijn issue lag een laag dieper.

En bij jou ook!

Wil je naar de oplossing van jouw gebrek aan zelfvertrouwen en ben je klaar met die zelfvertrouwen blokkades? Dan moet je voorbij gaan aan wat jou kortsluiting heeft gegeven. Want ik kan je vertellen; een gebrek aan zelfvertrouwen is kortsluiting in verwerkingsproces van je onderbewustzijn tijdens een moment van overmacht!

Met de PMA vragen ga je naar de kern van het probleem en los je het daarop. Natuurlijk is het niet prettig om de saboteur in je in de ogen te kijken. Maar ik wist in mijn geval dat zo verder leven ook geen optie was; dat deed mij dagelijks pijn. Dan maar die kortstondige pijn, met daarna dat bevrijdende gevoel van meer innerlijke rust. Meer energie, ruimte voor dienende overtuigingen en persoonlijke groei.

Hieronder heb ik een top 4 gemaakt van de veel voorkomende tips voor meer zelfvertrouwen die ik vond op het internet

Mijn top 4 voor meer zelfvertrouwen

Heb geen schaamte voor het maken van fouten


Ik las ergens de zin 'die dingen gebeuren - en weer door'! Natuurlijk is dat een fantastische tip. Maar waar komt dat gevoel van schaamte vandaan? In combinatie met een gebrek aan zelfvertrouwen is dat niet maar even doorgaan! Dat gevoel van schaamte komt voort uit je vergelijkingsmateriaal uit een moment dat je de controle had verloren en je van schaamte ineen kromp. Die spanning voelde je in je ademhaling en in je keel. Misschien een schaamte waar je niets aan kon doen, omdat de situatie je overwelmde en je onderbewustzijn aan de situatie labeltjes hangde dat je ineen deed krimpen. Zie je het weer voor je, dat moment? Ik wel ... ik voelde me klein en nietig en ik leerde mezelf een overtuiging aan dat ik geen fouten mocht maken; dat gevoel van shaamte wilde ik nooit meer voelen en werd verkeerd opgeslagen in mijn onderbewustzijn in een - wat we binnen PMA noemen - een bad cluster! En wat de naam al zegt: dat is niet mals; het is slecht! Door de vraagtechniek wist ik deze bad cluster vol schaamte te transformeren en toen ik DOOR!
Behandel jezelf als jouw beste vriendin


Met een gebrek aan zelfvertrouwen heb je wantrouwen op een veel dieper niveau. Ik wilde niets liever dan de beste vriendin worden met mezelf. Maar ik had maar weinig fiducie in. Jij wellicht ook. Wat ik ook zei tegen mezelf; hoe lief het ook was, altijd hield ik achterdocht. Wellicht dat je ook door een zogenaamde beste vriendin in de steek bent gelaten? Of had je een vader of moeder die achterdochtig in het leven stonden? Zolang je niet naar dat punt van ontstaan terugkeert. Dat punt dat je in de steek werd gelaten, zal elke goed bedoelde tip als regen langs je naar beneden glijden.
Doen alsof je bakken met zelfvertrouwen hebt


Met klotsende oksels en schreeuwend jezelf pushen. Zeggen wat je moet zeggen. Kijkend naar de uitgang waar je het liefst met gierende banden door verdwijnt. Ik heb mezelf gedwongen het te doen. Ik deed het ook en natuurlijk is het fantastisch als je het voor elkaar krijgt. Maar - man oh man - wat een stress! Dezelfde stress waarin het gebrek aan is ontstaan. Ik voelde het weer toen alle ogen op mijn gericht waren. In de klas. Mijn spreekbeurt over vlinders. Ze lachte me in het geniep gewoon uit en de meester deed er geen flikker aan. Mijn spreekbeurt werd niets. Als een monotome stoomlocomotief dreunde ik door de materie heen. Net zoals in die vergadering toen ik mijn zegje moest doen. Die blik van die collega ... het was net zoals TOEN in de klas. Voel je het ook in je lichaam? Tijdens een PMA sessie met een cliënt wist zij precies te vertellen dat haar hart uit haar borstkast bonkte en dat haar keel nog droger was dan schuurpapier. Maar door de sessie veranderde het schuurpapier weer naar een zachte keel. Het schreeuwende gevoel wat ze voelde werd een lieve stem en haar hartslag ging weer naar beneden.
Stop met jezelf te vergelijken


Met een gebrek aan zelfvertrouwen heb je nog al snel de neiging om je te vergelijken met anderen. Een dame die ik begeleidde ging middels de PMA vraag methode terug naar de bad cluster waarin de overtuiging lag opgeslagen dat ze altijd net even meer haar best moest doen. In de film die voor haar afspeelde wees haar moeder altijd naar haar vader die nooit de kans had gehad. Hij kwam uit de oorlog en was door een bombardement mentaal flink beschadigd. Maar zijn broer die kreeg altijd alles voor elkaar. Als klein meisje werd haar dat altijd verteld. Daardoor keek ze altijd naar wat de ene minder kon en de ander met of zonder zijn best te doen bereikte. Op haar werk liep ze op haar tenen, omdat ze altijd net even meer haar best wilde doen, om zo de karmische conditionering te doorbreken van haar opa. Hij had nooit de kans gehad en door net even meer dan je best te doen ... brak het haar bijna. Ze was eigenlijk altijd moe. Het mooie was dat na een aantal weken ik een mail van haar kreeg met als reactie dat ze niet langer meer 120% gaf, maar 100% en zelfs soms 80%. Waardoor ze die 20% in constructieve dingen kon stoppen.

Auw! De dames die ik heb geholpen vonden dit best confronterend, maar al snel maakte dat gevoel plaats voor heel veel opluchting en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Heb je mijn top 4 opengeklapt?

 

Snap je nou wat ik bedoel met 'voorbij het ontstaan van dat gebrek aan zelfvertrouwen'. Je kunt dus lukraak tips opvolgen en net zoals ik een succestraining volgen. Okay het zet je op koers, maar de oplossing ligt voorbij het probleem. 

Je moet eerst daarnaar toe om geen schaamte te hebben, jezelf te behandelen als je beste vriendin, jezelf niet te vergelijken en als je dat hebt gedaan, hoef je niet eens te doen alsof je het hebt. Je hebt dan zelfvertrouwen!

Ben je geïnspireerd door mijn blog of weet je iemand die hier wat aan heeft? Deel mijn blog dan met liefde, zodat jouw persoon ook kan werken aan het afbreken van zijn of haar zelfvertrouwen blokkades.

Je verleden bepaalt je bewustzijn

Zelfvertrouwen Weggever.png

Ben je klaar voor een bewuste verandering?

Ben jij ook zo vreselijk klaar met dat gebrek aan zelfvertrouwen? 

Ik help je zelfverzekerd aan meer zelfvertrouwen. Het fundament voor een gelukkig leven in harmonie.

Dit geldt ook voor jou ... Ik heb daar 100% vertrouwen in!

Daarom heb ik voor jou een GRATIS training 'In 3 stappen weg met die zelfvertrouwen blokkades' gemaakt. Zodat je vandaag nog aan de slag kan.