Blog cactus.png

Op een gegeven moment is het:

Zekerheid gevolgd door die !kak! onzekerheid

Esther Roest

Is een Zelfvertrouwen Expert die werkt met de PMA Methode

 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraagtechniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt naar meer zelfvertrouwen!

Gegarandeerd zonder terugval

Blog lezers:

Esther Roest | Zelfvertrouwen Expert

1 november 2020 | PMA Methode Specialist

Die onzekerheid. Dat eeuwige gebrek aan zelfvertrouwen. Één ding wist ik een paar jaar geleden zeker; het kwam weer in een andere hoedanigheid terug. Het bracht me van mijn apropos (want je hoopt toch dat het wegblijft). Als er dan wat gebeurde - met een bewuste of onbewuste trigger - leek er een donkere schaduwwolk in mijn hoofd binnen te drijven. Natuurlijk vocht ik er met man en macht tegen, maar een diepere kracht - wat ik nu weet dat het mijn beschermmechanisme is (mijn bodyguard) - remde me dan in het dagelijks leven af om DAT niet te doen! DAT wat mij mogelijk pijn kon doen. Het maakte me zelfs zo onzeker dat 'als het goed ging' ik mijn hart vasthield! Dit kon niet lang zo blijven. Ik wist het zeker; na zekerheid kwam onzekerheid. 

Esther Blog foto.png

Voel jij je onzeker en wil je daar wat aan doen?

In mijn zoektocht naar meer zelfvertrouwen kwam ik aanraking met de PMA Methode. Deze krachtige methode haalt echt de spijker uit de band, waardoor je niet steeds maar bandjes moet blijven plakken. Je kunt echt gaan rijden ... uuh leven! Ook zo benieuwd? Vele mensen gingen je voor en hebben tot op de dag van vandaag veel profijt van de PMA Methode.

En ik begreep het niet! Hoe kon ik weer in die wak van onzekerheid en angst stappen. Ik heb dat altijd gehad. Van kinds af aan. Het ging goed. Vroeger momenten, later uren, daarna een dag, vervolgens met dagen. En de laatste periode voor ik met de PMA methode in aanraking kwam, zelfs ruim 8 maanden! 

Maar daarna ...

OMG!#! Kwam het binnen als een kogel in mijn been. Het legde me lam, met mijn gezicht plat op de grond. Het maakte me overstuur en in paniek. Wat er was gebeurd was een echte zelfvertrouwen killer!

Nu weet ik dat iets, iemand of de combinatie daarvan mij triggerde. Of ik het nou direct bewust snapte waar het mee te maken had; dat ik dus de link kon leggen met iets uit mijn verleden OF dat mijn onderbewustzijn mij porde met onverklaarbare zelfvertrouwen blokkades en mentale en lichamelijke reacties. Met de basis ook in het verleden. Hoe je het went of keert; ik zat er maar mooi mee. Herkenbaar?

Het wordt allemaal zintuigelijk vergeleken 

Met je 6 zintuigen 'horen, zien, ruiken, tasten, proeven en voelen' neem je elke dag alles waar. Je bewustzijn is constant bezig om alles wat het waarneemt te vergelijken wat opgeslagen ligt in het onderbewustzijn. Geen computer is daar mee te vergelijken. Hoe krachtig de processor ook is. Het is zo mooi hoe geavanceerd je brein te werk gaat! 

Ik vind dat magnifiek

In die enorme database ligt naast de leuke herinneringen en overtuigingen, ook de nare herinneringen en overtuigingen opgeslagen. En alles wat je dus zintuigelijk elke dag waarneemt gaat langs al die in je onderbewustzijn opgeslagen vakjes boordevol met vergelijkingsmateriaal. Zo weet je dus dat een sinaasappel maag strelend zoet of kakenklemmend zuur kan zijn. 

Je onderbewustzijn takelt dus al die informatie naar je bewustzijn, waarna de situatie wordt vergeleken. Gelukkig maar dat dit vrijwel automatisch gaat, anders zou het vreselijk vermoeiend zijn dat je bij elk pietluttig dingetje alles bewust analyseert.

Als je onzeker bent en je staat oog in oog met wat je onzeker maakt, leg je zelf vaak al die link. Bijvoorbeeld in een vergadering waar een vraag wordt gesteld en jij het antwoord weet. En jij door het vergelijkingsmateriaal van vroeger je mond niet opendoet, is het daardoor zoveel veiliger iemand anders het antwoord te laten geven.

 

Terug in de klas van toen 

Vroeger dacht ik altijd tijdens zo'n vraag terug naar die keer in de klas. Ik gaf antwoord op een vraag en toen dit fout was; lachte iedereen me uit. PANIEK! No-way-hosé dat ik dit nog een keer liet gebeuren! Alles krimpt dan in één, inclusief je maag. Mijn beschermmechanisme - hoe ik het noem je bodyguard - noteerde het: MOND STIJF DICHTHOUDEN BIJ EEN VRAAG! Zelfs als iedereen reuze enthousiast is op het antwoord wat die ander gaf; jouw antwoord. De gedachten bij die afgang als het antwoord fout is, weegt niet op tegen een compliment. En met complimenten omgaan is weer wat anders ... naja! 

Hier kies je dus bewust voor om jezelf te beschermen ...

Maar de momenten waar je onzeker van wordt en je legt niet die link met iets uit je bewuste vergelijkingsmateriaal, zorgt ervoor dat je soms overweldigt wordt door een zelfvertrouwen blokkade. Je gaat vol op de rem. Door mijn hoofd spookte het dan van 'Waar komt dat vandaan?' OF 'Die zag ik niet aankomen!'

Compleet blokkeren dat er niets uit je strot komt of gewoon omdraaien!

Doordat ik me verdiept heb in de PMA Methode en daardoor het brein, ben ik erachter gekomen dat die zintuigelijke reactie op de huidige situatie, mijn zintuigen iets hebben waargenomen uit een oude situatie. Een situatie wat door je onderbewustzijn eerder opgeslagen is met een dikke rinkelende ALARMBEL!

Want in een zo'n 'breath-taking-moment' gaan de ALARMBELLEN af! 

Je onderbewustzijn legt verbanden met onderwerpen van vroeger. Het kan al de kleur van de schoenen zijn van een receptionist. De kop thee die de gast drinkt, in combinatie met het telefoongesprek die iemand voert. 

Omdat je zo heftig reageert kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat die onderwerpen van vroeger door de stress en de paniek niet juist zijn gecodeerd en gearchiveerd, maar de wel de hoogste gevoelswaarde mee heeft gekregen; CODE ROOD/ PANIEK/ ALARMBELLEN!

 

PMA maakt onderscheid tussen clusters en BAD CLUSTERS

 

Zulke situaties belanden door de hoge gevoelswaarde in BAD CLUSTERS. Deze maken het voor jou moeilijk te dealen met de NU situaties. Door de PMA vraagtechniek kun je deze BAD CLUSTERS uit de kluts halen, waardoor je onderbewust wel kans ziet om de situatie juist te coderen en archiveren. 

Bevrijdt!

In mijn begintijd met PMA pakte ik eerst de kleinere zelfvertrouwen blokkades aan. Met wat reserve (wat het werk was van mijn bodyguard (beschermmechanisme) volgde ik de techniek en toen ik dat bevrijdende gevoel voelde, volgde direct daarop ruimte en energie.

Die energie gebruikte ik weer om de volgende zelfvertrouwen blokkade aan te pakken. De psychische vermoeidheid maakte plaats voor ... iets wat ik niet kende.

Innerlijke rust!

Als je jouw zelfvertrouwen blokkade bij de kern opnieuw weet te herbeleven, je onderbewustzijn de vrijheid krijgt om het juiste te coderen en archiveren zullen jouw mogelijkheden binnen jouw bandbreedte toenemen. Dit zal je terugzien in je bevorderende overtuigingen, blakende gezondheid en krachtige zelfvertrouwen!

BOOM BLOG.png

3 cups

Blueberries

De code ROOD

BAD CLUSTERS

De code GROEN

CLUSTERS

Jouw mogelijkheden

BANDBREEDTE

Overtuigingen

GROEN OF ROOD

Zelfvertrouwen

GROEN OF ROOD

Lichamelijk

GEZOND OF ONGEZOND

Ben je geïnspireerd door mijn blog of weet je iemand die hier wat aan heeft? Deel mijn blog dan met liefde, zodat jouw persoon ook kan werken aan het afbreken van zijn of haar zelfvertrouwen blokkades.

Je verleden bepaalt je bewustzijn

Zelfvertrouwen Weggever.png

Ben je klaar voor een bewuste verandering?

Ben jij ook zo vreselijk klaar met dat gebrek aan zelfvertrouwen? 

Ik help je zelfverzekerd aan meer zelfvertrouwen. Het fundament voor een gelukkig leven in harmonie.

Dit geldt ook voor jou ... Ik heb daar 100% vertrouwen in!

Daarom heb ik voor jou een GRATIS training 'In 3 stappen weg met die zelfvertrouwen blokkades' gemaakt. Zodat je vandaag nog aan de slag kan.