Blog cactus.png

Stoppen met negatief denken

Hoe jij negatieve gedachten kan doorbreken

Esther Roest

Is een Zelfvertrouwen Expert die werkt met de PMA Methode

 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraagtechniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt naar meer zelfvertrouwen!

Gegarandeerd zonder terugval

Blog lezers:

Esther Roest | Zelfvertrouwen Expert

1 november 2020 | PMA Methode Specialist

Als je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, kan ik je uitervaring vertellen dat je gedachten ook een gebrek hebben aan een sausje positiviteit. En vaak versterkt het één het andere en kom je in zo'n bekende neerwaartse spiraal. Met het gevoel dat in die spiraal het gebrek aan die broodnodige zelfvertrouwen nog minder wordt, voel je bij elk piekerachtig gedachtetje.

 

In mijn zoektocht naar meer zelfvertrouwen, ontdekte ik iets super waardevols; positieve gedachten geven je leven een boost, net als die redbull reclame; vleugels.

Tot op zekere hoogte!

Esther Blog foto.png

Voel jij je onzeker en wil je daar wat aan doen?

In mijn zoektocht naar meer zelfvertrouwen kwam ik aanraking met de PMA Methode. Deze krachtige methode haalt echt de spijker uit de band, waardoor je niet steeds maar bandjes moet blijven plakken. Je kunt echt gaan rijden ... uuh leven! Ook zo benieuwd? Vele mensen gingen je voor en hebben tot op de dag van vandaag veel profijt van de PMA Methode.

Je negatieve gedachten transformeren naar positieve gedachten

Dat is een hele waardevolle stap in je leven. Ik denk zelfs dat het noodzakelijk nood is. Ik zie het als de brandstof van mijn leven om vooruit te komen. Positiviteit, dankbaarheid, een gevoel van voldoening geven je leven heel veel PK. 

Door te starten met je gedachten te transformeren naar positief hoofdwerk, zal je in staat zijn om je leven richting te geven. Het geeft je de kans om je leven effectief te veranderen. 

In mijn blog met zelfvertrouwen tips vertelde ik je al over 'Het mooiste leven leven.' Een zin die mij nog steeds raakt. Ik heb de training gevolgd van Michael Pilarczyk en met zijn Roadmap heeft mij echt op koers gekregen om dat mooiste leven te leven. Ik wilde ook Master your Mindset specialist worden!

Het lukte! Tot dat ...

Na de training - nu zo'n 4 jaar geleden - ging ik met volle moed en een gezonde dosis positiviteit mijn mooiste leven leven. Ik koos zorgvuldig mijn gedachten. De negatieve gaf ik een rotschop en wist ze in andere gevallen te turnen in iets positiefs. Ik was in mijn nopjes; het lukte! Dat blok aan mijn been werd steeds lichter. De belemmerende gedachten die mij tegen hadden gehouden verdwenen meer en meer. Ik had helder wat ik wilde; eigenlijk wat ik nu doe. Jou inspireren, begeleiden, afgewisseld met wat nerd-zaken; een website maken en schrijven van blogs. Ik deed dit al jaren geleden. Ik genoot daarvan, tot ...

Ik weet niet of je dit herkent. Zeker als je ook een training hebt gevolgd zoals ik die heb gevolgd. Zelfs bij EMDR het spreken van een therapeut, een hypnosebehandeling of vul het zelf maar in. Het lijkt wel of er een touw aan je been blijft hangen, waar bij de eerste beste tegenslag aan wordt gesjord en je weer wordt overladen met verwarrende gedachtes, beelden en paniek van lang gelee. Datgenen wat je zorgvuldig had omgeturnd.

We hebben allemaal dingen meegemaakt, die zachtjes gezegd kak zijn. Het liefst heb ik ze netjes glad gestreken, netjes gecodeerd en gearchiveerd in het laatje; zwaar kut. Niet als een strak in elkaar gedraaide bol met drukkende draden. Waar dus geen touw aan vast te knopen is. 

Ik heb zelf ook EMDR gedaan. Super effectief! Van die zelfvertrouwen blokkade of trauma wordt de paniek lading afgehaald en als je eraan denkt is het een situatie in een kamer, waar de deur van dicht is en jij door zo'n klein raampje naar binnen kijkt. Lekker veilig op slot. Maar nog wel met dezelfde gevoelswaarde van 'in-de-war' en vooral paniek. Het zij afgevlakt; het doel van EMDR. 

En dan toch weet je brein via een klein muizenholletje die kamer binnen te dringen. Omdat heel veel dingen die je meemaakt met elkaar te maken heeft en terugleidt naar dat ene cruciale moment. Het moment van de bouw van jouw zelfvertrouwen blokkade.

Het is een stapeleffect

Zeker als een situatie iets van je vraagt, maakt je brein gekke bokkensprongen. Het gaat in een split second uit je verleden soortgelijke situaties af en ga jij vol op de rem! Weer sta je met een mond vol tanden. Laat je jezelf weer pijn doen, ben je weer die people pleaser, druk je weer niet op die zendknop om die sollicitatie te verzenden. Je was daar jaren geleden al te min voor en die afwijzing van toen komt weer naar bovendrijven. 

Als je in gedachte terugdenkt aan die situatie in die kamer, die herinnering aan die situatie wat de reden is van dat jij op de rem gaat. Waar ik het dus eerder in deze blog over had, je weet wel de kamer met een deur met dat kleine raampje. Heb je nog steeds gek genoeg dat afgevlakte emotionele gevoel. Dat gevoel dat de zwaarste lading er vanaf is. 

Maar waarom kom je daar dan elke keer weer terug?

Ik weet inmiddels het antwoord. Je brein wil dat de situatie van toen op de juiste manier wordt gecodeerd en gearchiveerd; met andere woorden; verwerkt worden. Het wil; wat ik daarnet gekscherend zei, het netjes glad strijken zodat jij er mee om kan gaan. Niet zoals ik mee heb gemaakt bij de EMDR behandelingen dat de zwaarste emotie er vanaf gaat dat het is afgevlakt. Nee, the whole thing: goed gecodeerd en gearchiveerd. Inderdaad goed verwerkt!

Wat bedoel ik met coderen en archiveren?

Ik neem je even kort mee naar wat je onderbewustzijn doet. Met je bewustzijn neem je met je zintuigen - horen, zien, ruiken, proeven, tasten en voelen - alles waar wat je meemaakt. Zowel het geestelijke effect, maar ook de lichamelijke reactie. Daar komt ook de uitdrukking 'stijf van de spanning staan' vandaan. Je onderbewustzijn absorbeert al deze gegevens, geeft daar een code aan, zodat bij een soortgelijk voorval je weet dat die situatie je stijf maakt van de spanning. Vervolgens wordt het in dat grote universum dat je onderbewustzijn heet gearchiveerd. 

Allemaal te handelen. Want stijf van de spanning staan, staan we allemaal wel eens. Denk maar eens als je hoopt dat je het kaartje hebt weten te bemachtigen voor dat ene concert. Maar ook de mindere situaties; dat je voor de zoveelste keer op moet voor je rijbewijs. 

Waar het mis gaat, zijn de situaties die je volledige paniek geven. Ik noem die situaties code rood! Je onderbewustzijn absorbeert dit ook net zoals in de normale te handelen situaties. Alleen met het verschil dat het de hoogste gevoelswaarde meekrijgt. Hoger dan liefde; namelijk complete controle verlies: PANIEK! 

Het maakt die situatie verwarrend. En zo wordt het dus ook gecodeerd en gearchiveerd in je onderbewustzijn.

En dan later ...

Als een situatie - al lijkt deze er maar een klein beetje op - op die code rood situatie lijkt, lijkt jouw hele systeem in de stress te schieten. Je staat letterlijk stijf van de spanning, omdat je vergelijkingsmateriaal dat aan je doorseint. 

Omdat ik echt gek ben op hoe een brein werkt en dan met name 'waarom we op die manier reageren' had ik dit zelf al bedacht. 

De PMA Methode gaf mijn brainwave gelijk. Maar ook de oplossing om die kluwen aan slecht verwerkte emoties te verwerken, waardoor ik weer verder kon. Waardoor jij ook weer verder kan. 

Het haalt de spijker uit de band

Niet meer plakken of de ergste emoties afvlakken. Nee het echte werk; naar de kern van het ontstaan van jouw zelfvertrouwen blokkades; jouw trauma en daar PANG die verroeste spijker uit die band trekken. 

De PMA Vraagmethode werkt aan die transformatie, waardoor je instaat bent je gewonnen zelfvertrouwen te overladen met dat sausje positiviteit. Dan geeft het je leven echt redbull geeft je vleugels, zodat je echt kan vertrouwen op je eigen vleugels. 

Ben je geïnspireerd door mijn blog of weet je iemand die hier wat aan heeft? Deel mijn blog dan met liefde, zodat jouw persoon ook kan werken aan het afbreken van zijn of haar zelfvertrouwen blokkades.

Hef jouw zelfvertrouwen blokkades op met de PMA Methode 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraag techniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt!

Gegarandeerd zonder terugval

Zelfvertrouwen Weggever.png

Ben je klaar voor een bewuste verandering?

Ben jij ook zo vreselijk klaar met dat gebrek aan zelfvertrouwen? 

Ik help je zelfverzekerd aan meer zelfvertrouwen. Het fundament voor een gelukkig leven in harmonie.

Dit geldt ook voor jou ... Ik heb daar 100% vertrouwen in!

Daarom heb ik voor jou een GRATIS training 'In 3 stappen weg met die zelfvertrouwen blokkades' gemaakt. Zodat je vandaag nog aan de slag kan.