Blog cactus.png

Wat als je niets doet aan jouw zelfvertrouwen blokkades 

Esther Roest

Is een Zelfvertrouwen Expert die werkt met de PMA Methode

 

De PMA Methode is een bewezen effectieve vraagtechniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt naar meer zelfvertrouwen!

Gegarandeerd zonder terugval

Blog lezers:

Esther Roest | Zelfvertrouwen Expert

1 november 2020 | PMA Methode Specialist

Dat gebrek aan zelfvertrouwen. Je kunt het niet langer vermijden. Anders was je nu niet hier en had je niet op mijn blog geklikt. 

Het vermijden van die blokkades moet ooit worden aangepakt. Waarom niet nu? Vandaag?

Ik snap dat dit je misschien bang maakt. Want hoe naar ze ook zijn, ik weet als geen ander dat het een soort 'way of life' is geworden. Een soort onprettige veiligheid. 

Maar heb je het ook niet dat het lijkt of alles steeds kleiner wordt? Je gedachten, je wereld en dan heb je ook nog onverklaarbare klachten zoals; vermoeidheid, hoofdpijn, spierkrampen, buikpijn, rugklachten. Die werken ook niet mee, waardoor die vicieuze cirkel nog krapper aanvoelt. 

Die zelfvertrouwen blokkades maken je letterlijk klein en ziek!

Esther Blog foto.png

Voel jij je onzeker en wil je daar wat aan doen?

In mijn zoektocht naar meer zelfvertrouwen kwam ik aanraking met de PMA Methode. Deze krachtige methode haalt echt de spijker uit de band, waardoor je niet steeds maar bandjes moet blijven plakken. Je kunt echt gaan rijden ... uuh leven! Ook zo benieuwd? Vele mensen gingen je voor en hebben tot op de dag van vandaag veel profijt van de PMA Methode.

Vermijden is desastreuzer dan je denkt

Jarenlang ben ik ze uit de weggegaan; mijn zelfvertrouwen blokkades. Ik vond ze doodeng. Want wat vond ik in die beerput als ik er één opendeed? Bevestigingen van wat ik al wist. Wat jaren geleden in mijn systeem met secondelijm was blijven kleven en één met me was geworden. Neeuh ... Ik liep er liever aan voorbij. 

Ik liep aan mezelf voorbij

Tot het moment dat mijn systeem compleet op de rem ging. Het was vol remmen op de snelweg. Met 130 km (stiekem nog wel harder, want ik rij altijd te hard) naar complete stilstand. Ik weet niet eens meer welke druppel ervoor zorgde dat de emmer deed overlopen, maar één ding wist ik zeker; het was niet die ene druppel, maar de vele druppels daarvoor. 

Ik was tot stilstand gekomen, maar mijn hartslag bonsde nog verder met 130+ hartslagen per minuut. Ik dacht ook echt 'This is it!' De man met de mokerhamer had me in het ziekenhuis gekregen. Mijn lichaam deed zo'n pijn. Jarenlang genegeerd. 

En tja ...

Omdat ik eigenwijs ben moest mijn lijf met echt iets aantoonbaars op de proppen komen. Niet die buikpijn die ik God weet ik het hoe lang al heb. Het waren galstenen en na een operatie dacht ik ... ik ben er wel weer. Niets bleek anders waar. 

Die stem, die achter al mijn zelfvertrouwen blokkades zat verstopt, had ik gehoord. Kortstondig! Een stem die ik echt serieus moest nemen, voordat dat het geschreeuw van de blokkades weer sterker werd. 

Je herkent ze vast:

- Ik ben te veel;

- Ik ben niet goed genoeg voor ... (vul zelf maar in);

- Ja zeggen, terwijl ik nee wil zeggen;

- Wie wil dat nou (als je in de spiegel naar jezelf kijkt);

- Ik stel me aan; ik mag geen pijn voelen;

- Mijn verdriet doet er niet toe;

- Wie zit er nou op mij te wachten?

- Ik ben te dik, te mager, niet slim ... die opleiding mis ik;

- Die buikpijn; ik beeld het me in;

- Ik word niet gewaardeerd;

- Niemand ziet me;

- Vul zelf maar in ...

De schreeuwlelijkerds!

En hoe graag ik ook weer verder wilde met mijn leven. Mijn stem had ik gehoord. Ik kon het niet meer negeren. Vermijden zou betekenen dat ik nog meer roofbouw zou plegen op mijn lichaam. En wat moest er dan in de strijd gegooid worden om met mijn neus op de feiten gedrukt te worden? Mijn lijf deed nu al te veel pijn. Alle dingen die ik had meegemaakt leken vastgeslagen in mijn lichaam. En dat lijf bleef pijn doen, met of zonder galblaas vol irritante stenen.

Gelukkig dat mijn therapeut Ina een natuurlijke manier had om mij mee te nemen naar de kern van de blokkade en dat daar de spijker uit de band werd gehaald. De pijn in mijn buik vloeide weg en mededankzij lievere & voedzame voeding dat lief was voor mijn buik ontstond daar rust. Brood en met name de gluten waren hard voor mijn ingewanden. Wat een rust!

Heb jij ook onverklaarbare lichamelijke klachten?

Dus waar artsen voor een raadsel staan en jij ook. Je voelt het toch in je buik, nek, rug, ledenmaten of hoofd? Maar in het bloedbeeld, op scans, röntgenfoto's is niets te vinden. Bij mij ook ... 

De spanning van jarenlang negeren van mijn zelfvertrouwen blokkades had zich opgehoopt en vastgeslagen in mijn lichaam. 

Voorbeelden van dit soort onverklaarbare lichamelijke klachten zijn; hoofdpijn, migraine, rugpijn, nekpijn, pijn in de schouders, maag- of darmstoornissen, gewrichtsklachten, pijn op de borst, misselijkheid, tintelingen in handen of voeten, duizeligheid, overmatig transpireren.

Van welke heb jij last? 

Ik hoop dat door het lezen van mijn verhaal je begrijpt dat het langer vermijden van je zelfvertrouwen blokkades en daarmee je lichamelijke klachten desastreuzer zijn voor je dan je dacht. Maar hoe komt het nou dat iets wat psychisch is, zich in lichamelijke klachten uit?

Stel je bent vroeger gepest 

Ik schreef daar in mijn blog over roddelen al het één en andere over.

Je staat oog in oog met de grootste pestkop. Wat doet dit lichamelijk? Je staat letterlijk stijf van de spanning. Je voelt een knoop in je maag. Een knoop die je elke dag voelt als je naar school gaat. Het maakt je zelfs misselijk.

Je onderbewustzijn heeft al die gegevens opgeslagen. Naast de vernederende handelingen en woorden van die pestkop, slaat je onderbewustzijn de spanning, de knoop in je maag en de misselijkheid daar ook op. Het was destijds CODE ROOD! Alarmfase paniek! 

Omdat het onderbewustzijn in zo'n situatie gewoonweg niet de tijd krijgt om alles netjes te verwerken, belanden deze in - wat we binnen de PMA Methode noemen - bad clusters. Klinkt misschien hard, maar het lijken een soort gezwellen die in je systeem gaan woekeren en langzaamaan de overhand nemen.

En zodra deze bad clusters bewust of onbewust geactiveerd worden komt die paniek weer omhoog. Je staat weer stijf van de spanning. Je voelt weer een knoop in je maag en voel jij je weer misselijk. 

Bewust eraan herinnerd worden is al kut. Onbewust maakt het onbegrijpelijk.

Plotselinge stemmingswisselingen, paniek, geïrriteerdheid, claustrofobie, prikkelbaarheid, moeite met slapen, niet kunnen concentreren, een huilbui, nachtmerries ... ze komen ergens vandaan!

En wat als je langdurig wordt geactiveerd, terwijl je het niet weet 

Stel op je werk loopt die collega elke dag met een knal rode rugzak. De kleur doet pijn en al direct voel je een soort haat naar die rugzak. Je probeert het te negeren. Maar de irritatie maakt je misselijk. Sommige dagen gaan goed. De irritatie breidt zich uit, naar de collega. De dingen die hij zegt is precies waardoor het is begonnen. Het is niet die rugzak, het is die collega.

Het is het verhaal van iemand die ik met de PMA methode heb geholpen. 

De pestkop had vaak een knalrode pet op. En als ze dat ventje al in de verte zag staan of zag lopen voelde ze de misselijkheid van de angst weer. 

De kleurrood van die rugzak was al genoeg om die herinnering te activeren; onbewust! 

De maagpijn verdween en de maagbeschermers bleven in de winkel. Moet je nagaan wat dit voor haar betekende? 

Okay, geen maagpijn meer. Maar haar pestverleden verwerkt, waardoor ze meer zelfvertrouwen heeft en nu hecht met die collega samenwerkt als één team. 

Weer even terug

Mijn therapeut Ina had dus een natuurlijke manier om af te reizen naar de kern - het ontstaan van het probleem - om het daar haarfijn te transformeren naar innerlijke en lichamelijke rust. 

Een methode had ze niet.

Sommige mensen hebben het geluk deze magie te kunnen beoefenen

En ik had het geluk dat Ina deze magie beoefende! Ik wilde die magie ook! Dankzij Facebook viel mijn oog op de PMA Methode en na het volgen van een Webinar werden al mijn vragen aan elkaar geknoopt. Met deze vraagtechniek reis je ook af naar het ontstaan van het probleem. Precies wat Ina ook deed. 

En als je jouw zelfvertrouwen blokkade alsnog op de juiste manier weet te verwerken; ben je bevrijdt! 

HOE MOOI!

Ben je geïnspireerd door mijn blog of weet je iemand die hier wat aan heeft? Deel mijn blog dan met liefde, zodat jouw persoon ook kan werken aan het afbreken van zijn of haar zelfvertrouwen blokkades.

Wil jij je zelfvertrouwen blokkades niet langer vermijden? 

Ik help je graag! De PMA Methode is een bewezen effectieve vraag techniek die jou zonder omwegen en ellelange sessies helpt!

Gegarandeerd zonder terugval

Zelfvertrouwen Weggever.png

Ben je klaar voor een bewuste verandering?

Ben jij ook zo vreselijk klaar met dat gebrek aan zelfvertrouwen? 

Ik help je zelfverzekerd aan meer zelfvertrouwen. Het fundament voor een gelukkig leven in harmonie.

Dit geldt ook voor jou ... Ik heb daar 100% vertrouwen in!

Daarom heb ik voor jou een GRATIS training 'In 3 stappen weg met die zelfvertrouwen blokkades' gemaakt. Zodat je vandaag nog aan de slag kan.